Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Velbesøgt 10 års fødselsdag


Unge for Ligeværd- Lillebælt i Middelfart kunne her den 14. november 2012, fejre 10 års fødselsdag. Dagen blev markeret i klubbens lokaler på Industrivej 3 C i Middelfart. Der var mødt ca. 55 gæster op for at fejre dagen sammen med brugerne og de frivillige hjælpere.  Der var mødt gæster fra Aarhus, Ribe, Kolding, Aarup, Brenderup, Gelsted, Middelfart, Fredericia og Assens.

 

Gæsterne blev budt velkommen af klubbens formand Jonas Aamand og med en særlig velkommen til Borgmester Steen Dahlstrøm som havde taget sig tid til at komme og fejre dagen med os.  Borgmester Steen Dahlstrøm holdt en meget fin personlig tale rettet til brugerne og de frivillige i klubben.

Borgmesteren lagde i sin tale stor vægt på det sociale og lokale netværk og det fællesskab som de unge har i klubben. At det er en menneskeret at være en del af samfundet og ønsket om at være noget værd og at være lige meget værd. At fællesskabet i UFL-Lillebælt bygger på noget så fundamentalt ved at være en del af vores samfund.

Borgmesteren talte om hvad ligeværd er? Er det at komme fra samme baggrund, tro køn, eller arbejde. For borgmesteren er ligeværd noget med gensidig respekt og forståelse for andre.

Ud over Borgmesterens tale var der flere andre som også holdt tale. Der var en frivillig som har været med i klubben i de sidste 7 år og fortalte lidt om klubbens oprindelse. Der var en forældre til en bruger som holdt en tale om, hvor godt de som forældre synes der er et tilbud  som UFL-Lillebælt til de unge, og hendes søn tager med glæde fra Ribe hver anden onsdag for at komme i klubben og være sammen med de andre.

Lederen af Munkegården i Brenderup holdt en lille personlig tale til de unge brugere, og også om hvor glade eleverne på Munkegården er for at komme i klubben og om det gode samarbejde der er mellem klubben og Munkegården.

UFL-Ligeværd er en klub for unge fra 18 år og opefter. Vi har 36 medlemmer i klubben som næsten alle er aktive og møder på vores klubaftener, som vi holder onsdag i lige uger fra kl. 18.30 – ca. 22.00. Vores medlemmer tilhører målgruppen for bogligt svage og sent udviklede. Klubben er et tilbud hvor vi som frivillige forsøger at give brugerne nogle gode oplevelser og hjælper dem med at skabe netværk. Hjælper dem til at lave indbyrdes aftaler om at mødes når der ikke er klubaften. F.eks. Aftaler om at gå i biografen, eller mødes i byen  til en hyggelig aften.

Der er i klubben lavet en aktivitetsplan for ½ år af gangen. Det er brugerne selv der kommer med forslag til hvad de gerne vil bruge klubben til. Af arrangementer i klubben, har vi haft foredragsholdere, en til at undervise os i Zumba, været på Galleri Korsbjerg og male vores egne malerier, spillet fodboldgolf , i teatret, weekendture og meget andet.

Hvis der er nogen der efter at have læst denne artikel vil vide mere om UFL-Lillebælt, eller skulle I få lyst til at besøge os, for at se om det er noget for jer, så er adressen Industrivej 3.C i Middelfart. I kan også kontakte  frivillig i klubben Inge Jensen 26539806 eller formanden Jonas Aamand 23605543.

Flere billeder fra en hyggelig aften.

Click image to open!