Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

På traktor op gennem jylland

Mit navn er Jesper Grever. Jeg er 24 år og har i flere år arbejdet som skovarbejder på det fynske gods Wedelsborg. Jeg vil fortælle jer en lille historie fra en dag på mit arbejde.

En kold decemberdag i 2011 gennemførte jeg en køretur, som jeg aldrig glemmer. Ene mand kørte jeg en stor traktor de ca. 150 km fra Wedelsborg Gods ved Assens til Frijsenborg Gods ved Århus, for på et par timer senere at køre tilbage med 20 tons sten på en ladvogn.

 

Jeg tøvede ikke et øjeblik, da driftschefen spurgte, om jeg ikke lige kunne hente et læs granitsten på Frijsensborg, der skulle bruges som dørtrin på en af de gårde, der hører til godset.

I buldrende mørke kl 4.30 kørte jeg af sted for at undgå morgentrafikken på den store skovtraktor af mærket Case, som har en tophastighed på 43 km/t. Traktorer må ikke køre på motorveje, så det var landevej hele vejen.

Det gik godt indtil Vejle, hvor jeg glemte at køre ned over havnen. Så jeg måtte ind gennem byen og under en jernbanebro, hvor jeg var bange for, at traktoren var for høj, men det gik godt. I Horsens kørte jeg forkert et par gange. Jeg havde en GBS med mig, men det var en gammel model, så den viste hele tiden hen til motorvejen. Så den kunne jeg ikke bruge.

Et par gange i Horsens måtte jeg ringe til Wedelsborg for at få hjælp til at finde den rigtige vej, og kl. 9,20 kørte jeg ind på Frijsenborg. Da vognen var læsset med sten og jeg havde spist min madpakke, gik det ved middagstid tilbage til det fynske.

På det tidspunkt var der livlig trafik på landevejen, og jeg kørte med nedsat fart på grund af det tunge læs. Så flere steder trak jeg en lang hale af biler efter mig. Derfor holdt jeg flere steder ind til siden for at bilerne kunne komme forbi. På den gamle Lillebæltsbro frygtede jeg, at jeg skulle møde en lastbil eller en bus, for så ville vi ikke kunne komme forbi hinanden, men det var heldigvis kun personbiler, og dem kunne jeg lige knibe mig forbi.

Under den lange køretur var jeg flere gange tæt på at blive overmandet af træthed, da jeg kun havde sovet få timer om natten, men heldigvis havde jeg medbragt et par dvd’er med mine favoritter, Rasmus Seebach og Medina. Så med dem hængende opkvikkende i ørene, gik det sikkert og støt tilbage til Wedelsborg. Jeg var stolt, da jeg kl. 15,30 kørte ind på godset, hvor jeg blev modtaget med åbne arme. Alle var spændt på at høre, hvordan det var gået.

Hvis de kommer igen og spørger mig, er jeg parat til at køre turen igen. Det var da en fed oplevelse, men næste gang vil jeg godt have en nyere GPS med, så jeg køre turen uden at køre forkert!

Jesper Greve – UFL, Lillelbælt